Nyitókép: HVG

 

A Microsoft milliárdos társalapítója szerint a koronavírus elvonultával sem dőlhetünk hátra. Fejlesztenünk és kutatnunk kell, máskülönben baj lesz – mondta.

 

Az egészségügyi témákban egyre gyakrabban nyilatkozó Bill Gates volt a vendége a népszerű Veritasium YouTube-csatornának, ahol mi másról, mint a koronavírus-járványról faggatták, írja a HVG. (Gates alapítványain keresztül dollár százmilliókkal támogatja a kórokozó elleni küzdelmet.)

 

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus rendkívül nehéz helyzetbe hozta a világot, ám ha nem készülünk fel idejében, nem kutatunk eleget, nem fektetünk új technológiákba, félő, hogy egy újabb járvány ennél is nagyobb pusztítást végez majd.

 hirdetes_300x300  

 

 

Gates szerint lehetetlen megjósolni, pontosan milyen kórokozóval kell szembenéznie a majdani embereknek, de biztos benne, hogy járványok később is lesznek. “Nem tudjuk, hogy ez a koronavírus vagy az influenza egy új fajtája, esetleg egy olyan vírus lesz, amelyet még egyáltalán nem ismerünk” – mondta a jövőbe tekintve Gates, aki a számos internetező vélekedésével ellentétben nem felelős a mostani helyzetért.

 

A Microsoft második embere szerint a világ egyre okosabbá válásával az olyan veszélyekre is fel kell tudni készülni, mint a bioterrorizmus. Ez egy olyan technológia, amely állítása szerint képes irányíthatóvá tenni bizonyos kórokozókat, így azok felügyelet alatt végezhetik a dolgukat. Bill Gates szerint ez az egyik olyan fenyegetés, amely folyamatos készlenlétet kíván a tudósoktól. A másik a klímaváltozás.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.