Nyitókép: dw.com

 

A lengyel kormány azt tervezi, hogy megszünteti a lockdownot követő könnyítéseket, amiket alig múlt hét pénteken fogadott csak el. Az ok, hogy a könnyítések ritkán látható felelőtlen emberi viselkedésekhez vezettek, leginkább a síközpontokban. Ezek közül is kiemelkedett a zakopanei eset.

 

Adam Niedzielski egészségügyi miniszter buta és felelőtlen viselkedésnek nevezte mindazt, amit az emberek leműveltek.

 

„Az ilyen viselkedés vezethet ahhoz, hogy szigorítani leszünk kénytelenek az intézkedéseket,” figyelmeztetett hétfőn. A miniszter hozzátette, hogy nem szeretné, ha dugába dőlne az orvosok korábbi igyekezete, és hogy a Zakopaneban leművelt ünneplés a vírus harmadik hullámát indítaná el.

 hirdetes_810x300  

 

Lengyelország múlt hét péntek óta két hetes próbaidőre újranyitotta a hotelokat, mozikat, színházakat, uszodákat, sportközpontokat, beleértve a sípályákat is. A szálláskapacitások azonban csak 50 százalékig telítődhetnek. A könnyítések után ellepték a lengyel síközpontokat a turisták. Az oda vezető utakon óriási dugók alakultak ki, nem beszélve a hatalmas sorokról a sípályákon.

 

Valentin napon tartották ráadásul Zakopaneban a népszerű síugróversenyt, ami rengeteg kíváncsiskodót vonzott. A felvételeken lehetett látni a sokaságot, amint az utcán énekel, táncol, mindezt szájmaszk nélkül, figyelmen kívül hagyva a távolságtartást is. Az alkohol hatására több verekedés is volt. A rendőrség büntetések százait osztotta ki.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: lengyelek Zakopane

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!