Nyitókép: ct24.ceskatelevize.cz

 

Az elmúlt 7 nap során a német rendőrség emberek ezreit fordította vissza saját területéről a Csehországgal és az ausztriai Tirollal közös határszakaszon. A 16 ezer emberből több mint 4500-an negatív covid-teszt nélkül próbáltak meg átjutni.

 

A Bild am Sonntag szerint február 14-20. között 104 ezer személy került ellenőrzés alá a kérdéses határszakaszokon.

 

Minden hatodik személyt visszafordítottak

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség hálójában a hiányzó covid-teszt mellett azért is akadtak fenn sokan, mert nem estek a kivétel alá eső személyek csoportjába.

 

A berlini kormány múlt héten a koronavírus-mutációjával súlyosan fertőzött országok közé sorolta be Szlovákiát és Csehországot is. Határellenőrzéseket is bevezetett, melynek köszönhetően egyes helyeken több kilométeres kocsisorok alakultak ki.

 

Múlt vasárnap óta a német állampolgárokon kívül csak a lakhatási engedéllyel rendelkező személyek léphetnek be az országba. Kivétel a kamionosokra és az ingázókra vonatkozik, de ez utóbbi is csak bizonyos ágazatokra, mint például az egészségügy. Nekik is szükségük van azonban 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztre.

 

Dieter Romann országos rendőrfőparancsnok elégedett a határzár hatékonyságával. Mint elmondta, az emberek lassan hozzászoknak az előírásokhoz és elkezdték betartani azokat.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.