Nyitókép: HVG

 

A héten minden instragrammozóhoz megérkezik a Live Rooms nevű új funkció, amivel már négyen is csatlakozhatnak egy élő közvetítéshez, számol be róla a HVG techrovata.

 

Néhány éve már élő videoközvetítéseket is lehet indítani az Instagramon, a funkció azonban viszonylag korlátozott: a közvetítésben ugyanis egyszerre legfeljebb két felhasználó vehet részt. Ezen változtat most a cég a Live Rooms nevű új funkcióval.

 

Az Instagram bejelentése szerint az újdonsággal akár négyen is bekapcsolódhatnak a közvetítésbe. Ha valakinek esetleg ismerős lenne a megoldás, az nem a véletlen műve: a fejlesztés nagyban hasonlít a Twitch Squad Stream nevű fejlesztéséhez.

 hirdetes_810x300  

 

Az Instagram szerint az új funkcióval lehetőségük nyílik majd a felhasználóknak arra, hogy a beszélgetős műsorokhoz hasonló eseményeket tartsanak, de akkor is hasznos lehet, ha egy témával kapcsolatban több szakértőt is szeretnének bevonni a beszélgetésbe.

 

A Live Roomst hétfőn kezdte el elérhetővé tenni az Instagram, a hét folyamán pedig elvileg mindenki megkapja. Ez azt jelenti, hogy az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra készült verzióban is kipróbálhatják a csoportos élő közvetítéseket az instagrammozók.

 

Kép forrása: HVG

 

Az új funkcióhoz a képmegosztót megnyitva balra kell húzni a képernyőt, majd az Élő opció kiválasztásánál rábökni a Szobákat megjelenítő ikonra. Ezek után már csak meg kell adni, hogy kiket szeretnénk meghívni a beszélgetésbe. A streamet a blokkolt felhasználók nem láthatják, a közvetítés indítója pedig menet közben is szűrheti a hozzászólásokat és a követőket.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!