Nyitókép: Berényi József Fb-oldala

 

Az MKP általános alelnöke ma találkozót kezdeményezett Ivan Korčok (SaS) külügyminiszterrel. Minderre azután került sor, hogy Korčok tegnap behívatta magához Magyarország pozsonyi nagykövetét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő komáromi tárgyalása miatt.

 

Mai egyeztetésükön Berényi József tolmácsolta rosszallását Martin Klus külügyi államtitkár magyarokat sértő szavai miatt. Arról nincs hír, hogy sikerült-e az MKP-s politikusnak bárminemű gesztust vagy bocsánatkérést kierőszakolnia partnerétől.

 

A találkozót követően közreadott állásfoglalásában Berényi úgy fogalmazott, hogy egyetértettek abban, hogy közös a szándékuk arra vonatkozóan, hogy:

 hirdetes_810x300  

 

„nagy, esetleg sértő kijelentések helyett valósuljon meg a szlovák kormányprogram nemzetiségekre vonatkozó része és ne adjunk teret a 90-es évek szlovák-magyar rossz, gyűlölködő viszonyának visszaszivárgásához.”

 

Alább olvasható Berényi nyilatkozata:

 

Ma találkoztam Ivan Korčok szlovák külügyminiszterrel.
Vallom ugyanis, hogy a vitákat, problémákat párbeszéddel lehet…

Közzétette: Berényi József – 2021. március 5., péntek

 

Berényi József amellett, hogy az MKP általános alelnöke, egyúttal a kormányfő, Igor Matovič (OĽaNO) és a házelnök, Boris Kollár nemzetiségi tanácsadója.

 

Hétfőn az MKP elnöke, Forró Krisztián tart sajtótájékoztatót a felvidéki magyarokkal szembeni kijelentésekkel kapcsolatan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.