Nyitókép: walesonline.co.uk

 

Anthony Joshua és Tyson Fury még idén összecsapnak a nehézsúlyú boksz abszolút királyának címéért. Eddie Hearn versenyszervező szerint már aláírták a két mérkőzésről szóló szerződést a brit profi bokszolók között. Az első összecsapást várhatóan idén júniusban vagy júliusban rendezik, a visszavágót pedig novemberben, vagy decemberben.

 

A 31 éves Joshua birtokolja az IBF, WBO és a WBA világbajnoki öveit, melyeket decemberben védett meg kihívója, a bolgár Kubrat Pulevval szemben. Az egy évvel idősebb Furyé a WBC bajnoki öve, miután tavaly februárban sikerült legyőznie az amerikai Deontay Wildert. Azóta azonban nem bokszolt. A címegyesítő összecsapásról tavaly júniusban sikerült megegyezniük.

 

A két bokszoló várhatóan 100-100 millió fontot vihet haza az első összecsapásért, a visszavágón pedig 60:40 arányban a győztes kap többet.

 hirdetes_810x300  

 

A várható helyszínek közül a Közel-Kelet, pontosabban Szaud Arábia jöhet szóba, ahol Joshua már tavaly is bokszolt Andy Ruizzal. A szervezők akkor állítólag 100 millió dollárt fizettek azért, hogy náluk kerüljön sor a mérkőzésre.

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.