Nyitókép: Komárom Város Önkormányzata

 

Péntek délelőtt egészségügyi témákban egyeztetett a városházán a komáromi kórház igazgatója, Jaroslav Jaška, a megyei egészségügyi szakbizottság elnöke, Viola Miklós képviselő és Keszegh Béla polgármester.

 

A témák közt szerepelt a kórház jelenlegi terhelése a járvány miatt, az oltások biztosításának a felgyorsítása és bővítése, továbbá a fejlesztési tervek a kórháznál. A szoros együttműködés az alapja a leghatékonyabb egészségügyi ellátásnak.

 

Jaroslav Jaška elmondta, hogy a kórház kézben tartja a jelenlegi helyzetet. Folyamatosan zajlik az oltás és a kórház nagyobb mennyiségű oltások beadására is kész. Több oltóanyagra a következő hetekben számítanak, de már most is nyíltak meg újabb helyek. Örömmel fogadják, hogy a város is lobbizik az oltóanyagokért, így most már fokozatosan több érkezik. Beszámolt a most zajló és tervezett építkezésekről, amely során további fejlesztéseket tudnak megvalósítani Komáromban.

 hirdetes_810x300  

 

Év végéig elkészül az új sürgősségi fogadó pavilon, amely az ország egyik legmodernebb ellátóhelye lesz. Fontosnak tartja azt is, hogy a belgyógyászat épületének átalakításakor nem csak a külső lett felújítva, de a belső részt is átalakították a modern kezelés körülményeihez, ami most a koronavírusos betegek ellátásában is nagy segítség.

 

Keszegh Béla polgármester a város támogatásáról biztosította a kórház vezetőjét. Újabb lélegeztető gépek beszerzésében igyekszik segíteni a város, amelyek a koronavírusos mellett más betegségek hatékony kezelésben is kulcsfontosságú. Az oltás szervezésében továbbra is aktív együttműködést folytat a város, szükség esetén nagyobb termeket is biztosít a tömeges oltáshoz.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.