Nyitókép: worldhappiness.report

 

2020-ban is Finnország lett a világ legboldogabb országa. Az ENSZ egyik szervezete által, a Gallup adatainak segítségével felállított rangsort negyedik éve vezeti a skandináv állam. Az első ötbe még Izland, Dánia, Svájc és Hollandia fért be.

 

A finnek jó eredményéhez az is hozzájárulhat, hogy a halálozási adatokat figyelembe véve az EU-ban őket érintette a legkevésbé a koronavírus-járvány. Ha pedig valaki bajba kerül, úgy érezheti, hogy vigyáznak rá, legalábbis ez derült ki azoknak az embereknek a véleményéből, akiket az AP hírügynökség munkatársa kérdezett Helsinkiben.

 

Table 2.1. Ranking of happiness (average life evaluations) based on the 2020 surveys compared to those in 2017-2019
Forrás: worldhappiness.report

Egy írónő szerint az emberek nagyon szerencsések itt, mert a társadalom megvédi őket, nem kell aggódniuk amiatt, hogy elveszítik a megélhetésüket, vagy nem jutnak hozzá az egészségügyi ellátáshoz. Egy másik járókelő azt mondta, hogy a boldogság azzal egyenértékű, hogy nem kell aggódni a dolgok alakulása miatt. Márpedig Finnországban minden rendben megy. Egy harmadik válaszoló szerint a finnek azért boldogok, mert mindenki biztonságban élhet, tiszta a levegő, van mit enni, a gyerekek iskolába járhatnak, mindenki a természet közelében él, és mindenkinek lehetősége van arra, hogy a társadalmi ranglétra csúcsára kerüljön.

 hirdetes_810x300  

Szlovákia 11 helyet javítva a 22. helyen van, Magyarország a 43. helyen végzett a rangsorban. A térségünkből Ausztria a 10., Csehország a 16., Horvátország a 23., Lengyelország a 39., Szerbia a 42., Szlovénia a 26. A teljes listát és a jelentésről készült összefoglalót itt lehet megnézni.

 

Euronews/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.