Nyitókép: domaci.ihned.cz

 

Petr Kellner milliárdos cseh vállalkozó szombaton hunyt el helikopterbalesetben az alaszkai hegyekben. Az 56 éves nagyvállalkozó tragikus balesetéről szóló külföldi sajtóértesüléseket a cseh hírügynökségnek megerősítette Kellner befektetési alapjának, a PPF-nek a szóvivője is.

 

A temetés szűk, családi körben lesz. A szóvivő azt kérte, hogy mindenki tartsa tiszteletben a Kellner család magánéletét.

„Miközben munkáját a hihetetlen szorgalom és kreativitás jellemezte, magánélete a családé és a gyermekeié volt. A temetés szűk családi körben lesz. Arra kérünk mindenkit, beleértve a sajtót is, hogy e nehéz időszakban tartsák tiszteletben Petr Kellner családjának magánéletét,”

 

– áll a PPF állásfoglalásában.

 hirdetes_810x300  

 

A baleset körülményeit, melynek során összesen öten haltak meg, még vizsgálják. Az alaszkai rendőrség szerint Kellneren kívül az áldozatok között van egy bizonyos 50 éves Benjamin Larochaix, valamint két helyi vezető, valamint a helikopter pilótája is. A gép a Tordrillo Mountain Lodge hegyi menedékházból szállt fel. Egy személy túlélte a zuhanást, ő súlyos állapotban kórházban fekszik.

 

Luxury Mountain Lodge in Alaska | Tordrillo Mountain Lodge
Illusztrációs felvétel. Fotó: tordrillomountainlodge.com

 

Tordrillo Mountain Lodge, Alaska - Indagare Review
Illusztrációs felvétel. Fotó: tordrillomountainlodge.com

 

A The New York Times szerint a helikopter síelőket szállított, amikor lezuhant az alaszkai Knik gleccser közelében. Feltételezések szerint a csoport heliskiingen volt, azaz érintetlen, nehezen megközelíthető helyeken síeltek, ahová helikopter szállította őket. Extrém, a közelmúltban népszerűvé vált sportágról van szó, ahol csak kevés hely van a mozgásra. A PPF csoport 2012-es éves jelentésében épp Kellner szerepel az egyik havas fotón, ahol épp snowbordozik.

 

 

Kellner vagyonát a Forbes 2020-ban 293 milliárd koronára (közel 12 milliárd euró) becsülte.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.