Nyitókép: Business Insider

 

Egy ismeretlen személy ingyen tette közzé több millió felhasználó adatait az egyik online hacker fórumon.

 

Sajtóhírek szerint a nyilvánossá vált adatcsomagban a facebookozók teljes neve, egyes esetekben pedig a telefonszáma is megtalálható.

 

Több mint 533 millió Facebook-felhasználó privát adata vált böngészhetővé egy nyilvános hackerfórumon; a kikerült információk közt telefonszámok, teljes nevek, e-mail címek, születési dátumok, illetve a lakóhelyre vonatkozó adatok is böngészhetők – írta a Business Insider.

 hirdetes_400x285  

 

A jelenség 106 ország facebookozóját érinti.

 

A probléma azért is jelentős, mert a fórum, ahol az információk elérhetők, szinte bárki által hozzáférhető, így a hackerek is könnyedén böngészhetik. A Business Insider szerint az adatok valódiak, ezt a saját nyomozásuk is igazolta. A portál azt is írja, hogy az eddig beazonosított információk nagyjából 32 millió amerikai, 11 millió brit és 6 millió indiai facebookozóhoz köthetők, de a lista nem teljes.

 

 

A Facebook azt közölte a portállal, hogy az adatokat egy korábbi, 2019-es biztonsági résen keresztül szivattyúzhatták ki az oldalból. Ugyanez a probléma volt a felelős egy januári esetért is, akkor 500 millió facebookozó adatai kerültek ki a netre, ugyanúgy telefonszámokkal együtt.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.