Nyitókép: Körkép.sk

 

Úgy tűnik, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság mind a 12 házigazda városában mehetnek majd szurkolók a stadionokba. Hivatalosan ezt még nem erősítette meg az Európai Labdarúgó-szövetség, de a szervezet egyik magas rangú tisztviselője már erről nyilatkozott.

 

Az UEFA tornaigazgatója, Martin Kallen kedden azt mondta a dán TV3 Sport televíziónak, hogy mind a 12 házigazda város beadta a rendezési elképzeléseit az UEFA-nak, és mindenki pozitív visszajelzést küldött, vagyis várhatóan mindenhol lesznek nézők. A szervezet vezetője ugyanakkor azt nem mondta, hogy melyik város hány szurkolót engedne be.

 

 hirdetes_300x300  

Annyit mondhatok, nagy különbségek vannak abból a szempontból, hogy az egyes rendezők mennyire akarják kihasználni a stadionkapacitásukat.

 – nyilatkozta Martin Kallen, az UEFA tornaigazgatója.
Magyar szurkolók a fraciaországi Eb-n. Kép: Körkép.sk

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a rendezőknek április 28-ig van lehetőségük változtatni a jelenlegi elképzelésükön.

Vendégszurkolók nélküli meccsek májusig

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó biztossága a múlt heti ülésén egyebek mellett arról is határozott, hogy az eltérő vírushelyzet miatt az illetékes nemzeti hatóságok dönthetnek a nézők engedélyezett számáról.

 

A vendégcsapatok szurkolói viszont a májusi tornák (Bajnokok Ligája, Európa-liga) végéig nem utazhatnak csapatukkal. Az Európa-bajnokságról még nem döntöttek. Mindenesetre érdekes lenne vendégszurkolók nélküli tornát látni.

 

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke nemrég jelezte, hogy a 12 rendező város közül csak ott lehetnek majd Eb-meccsek, ahol beengedik a nézőket. Most tehát úgy néz ki, hogy ezt mindenki vállalja. Ez alapján Rómában, Bakuban, Szentpéterváron, Koppenhágában, Amszterdamban, Bukarestben, Londonban, Glasgow-ban, Bilbaóban, Dublinban, Münchenben és Budapesten lesznek Eb-meccsek.

 

Milyen feltételek mellett lehet Eb-meccs Budapesten?

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a március 25-i Kormányinfón azt mondta, hogy a jelenlegi tervek szerint csak azok a szurkolók lehetnek majd ott a lelátókon, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

Miután az a tervünk, hogy május végéig mindenki oltást kaphat, aki szeretne oltást kapni, és egy június közepi sporteseményről van szó, bízzunk abban, hogy addigra magunk mögött hagyjuk ezt a szörnyű időszakot.

– mondta Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszter

A Magyar Labdarúgó-szövetség is azt szeretné,  hogy a helyszínen minél több szurkoló tekinthesse meg a mérkőzéseket az egészségügyi, biztonsági előírások maximális betartása mellett. Elmondták, hogy az UEFA a végleges döntéséről a közeljövőben részletesen tájékoztatja a közvéleményt és minden jegytulajdonost a további lehetőségeikről, teendőikről.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.