Pongrác
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.22
  • 12 °C
  • 16 °C
Friss hírek

Szputnyik V: Andrej Danko a cseh miniszterrel megy Oroszországba vakcinát intézni

Szlovákiához hasonlóan Csehországban is arról folyik a vita, hogy kell-e az EMA engedélyeztetése a szállítás előtt

Nyitókép: pravda.sk

Ján Hamáček a Szputnyik V-ről megy tárgyalni Oroszországba.

 

Ján Hamáček (ČSSD) cseh belügyminiszter  szerdán bejelentette, hogy jövő hétfőn Moszkvába utazik, hogy a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina lehetséges szállításáról tárgyaljon. A cseh minisztert Andrej Danko (SNS) szlovák politikus, korábbi házelnök is elkíséri.

 

Hamáček, aki Tomáš Petríček lemondása után ideiglenesen  a külügyminisztériumot is vezeti, a Novinky.cz hírportál szerint az orosz vakcina lehetséges szállításáról kíván tárgyalni Oroszországgal azt követően, hogy azt jóváhagyta az Európai gyógyszerügynökség” (EMA).

 

Zeman támogatja, az EMA még nem hagyta jóvá a vakcinát.

 

Az orosz vakcina behozatalát és használatát támogatja Miloš Zeman cseh államfő is. A kormány politikusai viszont egységesen kitartanak amellett, hogy az EMA-nak kell jóváhagynia a Szputnyik V vakcinát.

 

Szlovákiához hasonlóan Csehországban is vita folyik a Szputnyikkal kapcsolatban. A cseh államfő nemrég lemondatta az egészségügyi minisztert, Ján Blatnýt, aki nem akarta az orosz vakcinát engedélyeztetni azelőtt, hogy az EMA jóváhagyja. Blatný utódja Petr Arenberger megengedőbb a Szputnyikkal szemben és kinevezése után rögtön tárgyalt is róla.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket