Nyitókép: urdupoint.com

 

A spanyol hadsereg megerősítette, hogy vérrögképződés miatt hunyt el az a spanyol katona, akit korábban a Covid-19 vírus ellen AstraZeneca hatóanyaggal oltottak be.

 

Margarita Robles Fernandez védelmi miniszter továbbra arra kéri a lakosságot, hogy oltassák be magukat.

 

A spanyol katona trombózisban halt meg, miután megkapta az AstraZeneca által kifejlesztett koronavírus vakcinát – mondta hétfőn Margarita Robles Fernandez védelmi miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, hogy Francisco Perez Benitez, a szárazföldi erőknél szolgálatot teljesítő 35 éves tizedes az oltást követő szövődmények miatt hunyt el április 24-én a navarrai egyetemi kórházban A halál okát a jelentések szerint agyi vérzés okozta. A katona április 7-én kapta meg az első adag vakcinát

 

„Úgy tűnik, az orvosi jelentések alapján nincs kétség afelől, hogy halála a vakcina alkalmazásának következménye volt”

 

– mondta a miniszter újságíróknak.

 

A politikus egyúttal felhívta a figyelmet az oltási kampány folytatásának szükségességére Spanyolország nehéz járványügyi helyzete miatt.

 

Spanyolország a világ számos más országával együtt április 8-án korlátozta az AstraZeneca vakcina használatát a véralvadási aggályok miatt mindaddig, amíg az illetékes európai szabályozó szerv végleges döntést nem hoz. Az egészségügyi hatóságok ezt követően úgy döntöttek, hogy az AstraZeneca vakcinát csak 60 év feletti állampolgároknak adják be. A döntés meghozatala előtt összesen 2,1 millió ember kapta meg az oltást, akik 97% -a megkapta mindkét dózist.

 

Körkép.sk/urdupoint.com/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.