Nyitókép: thetimes.co.uk

 

Az egészségügyi minisztérium rövid összegzésében öt konkrét indokot sorolt fel arra, hogy miért érdemes élnünk a vakcinázás lehetőségével. Ezek a következők:

 

1. Nyári szabadságolások

 

Számoljunk azzal, hogy a teljes védettséget két héttel a második adag vakcina után szerezzük meg. Minél előbb beoltatjuk magunkat, annál hamarább kezdhetjük el tervezni a biztonságos, nyári kirándulásainkat.

 hirdetes_300x300  

 

2. Kockázat nélkül teraszozhatunk

 

A járványügyi intézkedések enyhítésével a találkozási helyek lehetőségei is bővülnek. Ezzel a járvány terjedésének kockázata is növekszik. Oltás után kockázat nélkül adhatjuk át magunkat a találkozások örömének barátainkkal a kellemes nyári teraszokon.

 

3. Biztonságos találkozó a családtagokkal

 

Bár csökken a napi fertőzésszám, továbbra is érvényes, hogy látogatással fertőzésveszélynek tehetjük ki családtagjainkat. Ha már be vagyunk oltva, akkor ennek veszélyével már nem kell foglalkoznunk.

 

4. Elesik a kötelező tesztelés és karantén

 

Akik már be vannak oltva, azoknak nem kell tesztelésre járniuk, és karanténba sem kell vonulniuk, amennyiben fertőzött személlyel találkoznak. Ha már fárasztja önöket a Covid-téma, ne feledje, hogy oltással ez a probléma is megszűnik.

 

5. Gyorsaban térhetünk vissza a normális életbe

 

Minél többen élünk az oltás lehetőségével, annál nagyobb az esély a könnyítésekre. Egyúttal annál gyorsabban mehetünk majd újra koncertre, fesztiválokra, és térhetünk vissza a korábbi életünkhöz. Immár nyájimmunitás mellett.

 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.