Nyitókép: olkt.net

 

Szinte még véget sem ért Orbán Viktor szokásos, Kossuth rádiós interjúja, amikor az ott elhangzottak kiragadott, és érdekesen megkomponált részei azonnal megjelentek a szlovák sajtóban.

 

A TA SR állami hírügynökség reggel 09.31-kor tette közzé anyagát, melyet nehéz másként értelmezni, mint jól megszokott, szlovák félelemgerjesztést Magyarország és a magyarok iránt. Ennek okaként ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök haderőfejlesztéssel kapcsolatos szavai szolgáltak.

 

A tudósítás eleve úgy volt megszerkesztve, Orbán szavai úgy voltak beillesztve, hogy annak címében, perexében, illetve zárómondatában háromszor is hangsúlyozza, hogy Magyarország a Kárpát-medence legnépesebb országa, aki arra törekszik, hogy neki legyen a legerősebb hadserege. Ezzel is erősítve a szlovákok magyarokkal szembeni fóbiáját.

  hirdetes_300x300   

 

 

„Mi vagyunk a legnépesebb ország a Kárpát-medencében, ezért nekünk kell a legerősebb sereg is”

 

– fogalmazott Orbán Viktor.

 

A NATO nem fog minket megvédeni

 

– tette hozzá. Csak akkor segítenek, ha látják, hogy mi is teszünk a védelmünkért.  A NATO tagság nem oldozza fel Magyarországot abbéli kötelezettsége alól, hogy saját hadsere legyen, hangsúlyozta a TA SR szerint a miniszterelnök.

 

A mai honvédelem napja alkalmából az interjúban a kormányfő elmondta, hogy lehet nem lesz háború évtizedekig, de a honvédek lesznek az elsők, akik vásárra viszik a bőrüket.

 

„Mivel a szomszédaink nagy fegyverkezésbe kezdtek, nekünk is ezt kell tennünk. Mi vagyunk a legnépesebb ország a Kárpát-medencében, ezért nekünk kell a legerősebb sereg is” 

 

– zárta egyébként a beszélgetést Orbán.

 

A riogatásnak is beillő hangulatkeltés a TA SR tudósítójának, a derék Ladislav Vallachnak a munkáját dícséri.

 

Výstava Ladislava VALLACHA – Nové Zámky – FOTOKLUB HELIOS KOMÁRNO
Ladislav Vallach. Kép: heliosfotoklub.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 33 olvasónak tetszik ez a cikk.