Nyitókép: libertex.com

Felfüggesztik tevékenységüket Kínában a nagy, kriptovaluta bányászattal foglalkozó cégek, mint a HashCow, vagy a BTC.TOP. Döntésük a kínai kormány lépése után jött, melynek értelmében Peking szigorítja a bitcoin és annak üzletelésével kapcsolatos hozzáállását.

 

Az Államtanács Bizottságát vezető miniszterelnök-helyettes, Liou Che pénteken jelentette be a szigorítást. Ez volt Kína első lépése a virtuális pénznem bányászatával szemben, ami hatalmas üzlet az országban. Egyes számítások szerint Kínára esik a globális kriptovaluta-bányászat 70 százaléka.

 

A kriptotőzsde részeként tevékenykedő Huobi Mall ma bejelentette, hogy ügyfelei számára felfüggeszti szolgáltatásait a szárazföldi Kínában, és külföldi aktivitásait helyezi előtérve.

 

 hirdetes_810x300  

A kriptovaluta bányászattal foglalkozó cégeket tömörítő BTC.TOP is bejelentette, hogy felhagy a tevékenységével. Lépését regulációs kockázatokkal indokolta. A HashCow arról ír, hogy leállítja a bányászathoz szükséges új berendezések vásárlását.

 

A kínai kormány közbelépése után leállt a kriptovaluta bányászat az országban.

 

A kriptovaluta bányászattal foglalkozó vállalatok az utóbbi időben egyre nagyobb teljesítményű, speciálisan kialakított számítógépes felszereltségre tettek szert a bitcoinnal és hozzá hasonló kriptovalutával történő pénzmozgás ellenőrzésére és a valuta bányászatához.

 

Csakhogy az egész folyamat óriási mennyiségű energiát igényel, amely ellentétes Kína szénneutralitásra törekvő politikájával. Szakértők szerint a kínai döntés célja, hogy korlátozza a kritpivalutával kapcsolatos spekulatív üzletelést.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!