Nyitókép: szabadahang.com

 

A Fertő-tónál zajló beruházás leállítását követeli világörökségi listán szereplő értékeket felügyelő ENSZ-szervezet, az UNESCO is. Közben több magyar természetvédő csoport is tiltakozik, a nagy tavak megmentésére Nagy Tavak Koalíció elnevezéssel indult mozgalom.

 

Az UNESCO az ICOMOS véleménye alapján a Fertő-tavi beruházás azonnali felfüggesztését sürgeti, ellenkező esetben veszélybe kerülhet a terület Kiemelkedő Egyetemes Érték besorolása.

 

levelet az UNESCO igazgatója írta, Mechtild Rössler írta az UNESCO magyarországi nagykövetének, Turóczy Lászlónak, illetve elküldte az ausztriai UNESCO-hivatalnak is, hiszen a Fertő-tó a két ország területén fekszik, a környékén közösen alakított ki és üzemeltet nemzeti parkot Ausztria és Magyarország.

 hirdetes_810x300  

 

Sopron és a térség polgármesterei ugyanakkor kiállnak a beruházás mellett. Közös nyilatkozatban fejtik ki, hogy a tervek megvalósítása hatalmas gazdasági és turisztikai erőt jelent majd valamennyi környékbeli település számára. A kilenc polgármester által kiadott nyilatkozatot  itt olvasható.

 

Kiállnak a Fertő tavi beruházás mellett Sopron és a térség polgármesterei -  Sopron Médiaportál
Kép: sopronmedia.hu

 

 

Euronews/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!