Foci-Eb

Orbán a térdelésről: Magyar ember csak Isten, a hazája és szerelme előtt térdel le

Orbán: Én a szurkolókkal értek egyet

Nyitókép: reprofoto (kormányinfó, live)

 

A csörtöki kormányinfón a magyar-ír meccsen történtek és a térdelés, illetve kifütyülés kérdése is szóba került. Íme, a magyar miniszterelnök válasza:

 

“Ezzel a térdelősdivel a legkevésbé sem szimpatizálok. Semmi helye ilyennek a sportpályákon. Ráadásul kultúrafüggőek az ilyen gesztusok is. A magyar kulturális összefüggésben három esetben várható el a gesztus. A Jóisten, a hazája, vagy ha megkéri a szerelme kezét. Minden más esetben nálunk ez kultúraidegen. Mi nem azt várjuk a címeres mezben pályákra lépőktől, hogy letérdeljenek, hanem hogy harcoljanak, győzzenek, és ha nem sikerül és úgy hozza, akkor állva haljanak meg. Ez a minimum, amit elvárunk a nemzeti csapattól. Nem azt, hogy letérdeljenek”

 

– reagált a közmédia kérdésére.

 

 

Nem térdeltek le a magyarok, a szurkolók pedig kifütyülték a térdelő íreket: Nemzetközi botrány lett belőle

 

Idegen a magyar kultúrától

 

Orbán Viktor szerint ugyanis a  térdelés teljesen idegen a magyar kultúrától.

 

„Nem véletlenül terjed ez a gesztusrendszer ilyen gyorsan. Van mögötte valós megfontolás”

 

– magyarázta a miniszterelnök.

 

Volt rabszolgatartó országok találták ki

 

Orbán Viktor elmondta, hogy a térdelést a volt rabszolgatartó országok találták ki, akiknek nehéz szembesülniük saját rabszolgatartó múltjukkal, főleg, ha a leszármazottjai ott élnek közöttük.

 

„Mi ebben nem tudunk nekik segíteni. Ezektől a terhektől nekik kell megszabadulniuk“

 

– tette hozzá.

 

Orbán nyomatékosította, hogy ő a szurkolókkal ért egyet, a címeres mezben pályára lépőktől pedig azt várja el, hogy ha kell, állva haljanak meg a pályán.

 

Mia véleményed a térdeléses, kifütyüléses témáról?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Az RTL Klub kérdésére, hogy mi a véleménye a kifütyülésről, Orbán úgy válaszolt, hogy

 

„ha vendég vagy egy országban, akkor értsd meg a kultúráját és ne provokáld a házigazdát, ha eljössz hozzá vendégségbe. A szurkolók, azaz a provokáltak általában reagálni szoktak. Ez nem mindig a legelegánsabb, de meg kell értenünk az okát”

 

– zárta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. jún. 11. 11:57

Ezt az egész"bagazst"meg kellene büntetni és velük együtt az összes sportért felelős vezetőket mint pl. FIFA vagy a Forma1 vezetőséget mert ez a terdepeles semmi más csak egy USA-bol exportált cirkusz ami mögött politikai nagyhatalmak vannak. Örök életben az volt mondva, hogy a Sportba tilos belekeverni a politikát, hát tessék, erről ennyit... Külföldön aki nem terdepel ezeknek a BLM-es terroristaknak, akkor megbelyegzik az embert azzal, hogy rasszista... Szomorú hogy hova jutottunk és még szomorúbb, hogy ehhez a politikusok még aszisztalnak is. Tessék kedves BIRKA(tisztelet a kivételnek!) Szlovák nép, lehet szavazni a"Za Ludi, Ps Spolu, SaS-ra"es kezdődhet a terdepeles, de lesz ebből még sz@pas (bocsánat a kifejezesert) is ha nem ébredtek fel.

hugo
2021. jún. 11. 17:10

Térdeljenek le a hóhér elótt-okrok !!! Tisztelt Borbély Úr, Onnek igaza van !!! Hajrá fehérek !!!Verjétek meg az ú.n."nyugatot"a sportban !!!

hugo
2021. jún. 12. 16:41

Van egy otletem ! Térdeljenek le a jégkorongozók a síelók az úszók /a medencében/ a golfozók meg az osszes járókeló fehér ember !!! Hát enyire hulyék lettunk???Mi saját magunk alat vágjuk a fát !!! Ébredés !!!!!!!!!!!!!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket