Nyitókép: teraz.sk

 

A megkérdezettek 42 százaléka jelezte, hogy megtakarításuk a tavalyi év eleje óta csökkent. Minden negyedik személy esetében jelentősen.

 

Szlovákiában a háztartások felének kevesebb anyagi tartaléka van, mint egy havi bevételük összege. A válaszadók harminc százaléka legfeljebb 400 euró vastartalékkal rendelkezik. Ugyanakkor a lakosság mintegy 14 százalékának 12 ezer eurót meghaladó megtakarítása van, derül ki a Home Credit június eleji felméréséből.

 

A tavalyi és az idei év folyamán, amikor sokuk anyagi helyzetét jelentősen befolyásolta a koronavírus-járvány, tízből négy háztartás esetén a spórolt pénz összege visszaesett. 25 százalékának jelentősen.

 hirdetes_300x300  

 

Ugyanakkor a zárva tartott üzletek és korlátozott szolgáltatások miatt a válaszadók mintegy 20 százalékának több ezer euróval nőtt a megtakarításuk.

Szlovákia lakosságának kétharmada kevesebb, mint 800 eurós megtakarítással rendelkezik. 16 százalékuknak több mint 3200 euróval csökkent a félretett vagyona. Akiknek több lett a pénztárcában, azoknál ez az összeg 400 euró körüli.

 

„Ami érdekes, tízből két személy, akinek nőtt a félretett pénzügyi kerete, ez az össeg meghaladta a 4000 eurót,“ jelentette ki Jaroslav Ondrušek, a vállalat elemzője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.