Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Marad az ingyenes vonatközlekedés, de változhatnak a feltételek

Évi 30 millió euró kiesést jelent, a bővítés újabb 30 milliót jelentene. Megoldást kell találni

Nyitókép: Körkép.sk

 

A kormányprogram szerint a koalíció a közösségi közlekedés egyszerűsítésére törekszik, átláthatóvá téve az ingyenes tömegközlekedés szabályrendszerét az érintettek számára. A vonatközlekedés után szeretné a regionális autóbuszok és városi járatok rendszerét is bevonni az ingyenes közlekedésbe a kerekesszékesek számára is.

 

Az állami vasúttársaság szóvivője, Tomáš Kováč a NašaDoprava.sk portálnak elmondta, hogy gazdaságossági és fenntarthatósági szempontok alapján több pénzügyi kalkulációt dolgoztak ki a politikusok számára a hatékonyság növelése céljából. Ezek között az érintettek körének korlátozása is szerepel.

 

„Felmerült például annak lehetősége, hogy diákok esetén az ingyenes közlekedés csak a lakhely és iskola között lenne lehetséges,“

 

mondta Kováč.

 

Hozzátéve, hogy további részleteket egyelőre nem mondhat, mivel azok jelenleg a vasúttársaság, a közlekedési- és pénzügyminisztérium közti tárgyalások tárgyát képezik.

 

Az Állami Vasúttársaság vezérigazgatója, Roman Koreň nemrég elárulta, hogy az ingyenes vonatközlekedés miatti bevételkiesés mintegy 30 millió eurót jelent. A kapacitás növelése és az érintettek körének esetleges bővítése további 30 millió euróba kerülne.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket