Ronaldo csak a magyar válogatottat győzte le, a Coca-Colát nem - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Friss hírek

Ronaldo csak a magyar válogatottat győzte le, a Coca-Colát nem

Mégsem volt köze CR7-nek a Coca Cola részvényeinek zuhanásához?

Nyitókép: portfolio.hu

 

Gyorsan végigszaladt a nemzetközi és a magyar sajtón az a hír, hogy a portugál futballsztár, Cristiano Ronaldo négymilliárd dolláros veszteséget okozott a Coca Colának azzal, hogy a budapesti meccs előtti sajtótájékoztatón megvetően elpakolta maga elől az EB szponzorának üdítőit, hozzátéve: igyatok vizet! A Coca Cola részvényeinek értéke 1,6%-ot esett.

 

 

Kép forrása: portfolio.hu

 

A történet sokat mond a média és a sztárok hatalmas befolyásáról – csakhogy valószínűleg nincs összefüggés Ronaldo gesztusa és a tőzsdei események között, derítette ki a maisfutebol nevű portugál futball-site.

SJE Nyílt nap

 

A maisfutebol az IMF szakértőjét, Filipe Garciát kérte meg, hogy ellenőrizze az állítás valóságtartalmát. Kiderült, hogy a Coca Cola a New Yorki tőzsde megnyitása után eleve esni kezdett negyed órával azelőtt, hogy Cristiano Ronaldo belépett volna a sajtótájékoztató helyszínére, sőt Ronaldo akciója után még nagyon enyhén emelkedett is a részvény árfolyama. Garcia szerint a jelenségnek az a magyarázata, hogy a cég június 14-e után vásárolt részvényei után már nem fizet 43 centes osztalékot, ezért esett jelentősen az árfolyam egyik napról a másikra.

 

A Coca Cola részvényeinek értéke azóta is lassan csökken – hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy Ronaldo, illetve őt utánozva más focisták is kikeltek az eléjük tett cukros üdítő ellen, nem lehet tudni. A portugál csatár mindenesetre divatot csinált, a francia válogatott Paul Pogba az alkoholmentes Heinekent rekkentette el a sajtótájékoztatón. Ehhez képest a Heineken részvényeinek értéke szerdán nagyot emelkedett, és bár a piac csütörtökön korrigált, a részvény árfolyama még most is jóval magasabban van, mint korábban.

A CoCa-Cola szóvivője egyébként annyit reagált az incidensre, hogy az EB szponzoraként a focistáknak vizet, cukros és cukormentes üdítőket is ajánlanak, mindenki ízlése és szükségletei szerint választhat.

 

Egyébként Ronaldo nem volt mindig rosszban a Coca Colával, 2006-ban még reklámot is forgatott nekik egy kínai kampányhoz.

 

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket