Vencel
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 14 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Tusk, Weber és Dzurinda után állítólag a Fidesz EP-képviselőivel is tárgyal ma Forró Brüsszelben

Az MKP elnöke délután online bekapcsolódik az Európai Parlamentben tevékenykedő Fidesz-delegáció ülésébe.

Nyitókép: MKP sajtóosztálya

 

Frissítve: 12.34 Kétnapos hivatalos látogatáson Brüsszelben jár Forró Krisztián, akinek a Magyar Közösség Pártja elnökeként ez az első útja az Európai Unió központjában.

 

A Kárpát-medencei magyar-magyar párbeszéd jegyében az út első napján eszmecserét folytatott a kárpátaljai Bocskor Andreával (KMKSZ), a délvidéki Deli Andorral (VMSZ), akiket a Fidesz színeiben választottak európai parlamenti képviselőknek. Az MKP elnöke tárgyalt az RMDSZ EP-képviselőjével és az Európai Nemzetek Föderatív Uniója (FUEN) elnökével, Vincze Loránttal is.

 

A felvidéki magyar pártvezető részt vesz az Európai Néppárt (EPP) közgyűlésén, és számos kétoldalú megbeszélést is folytat. Megbeszélést folytatott Donald Tuskkal, az Európai Néppárt elnökével, illetve Manfred Weber frakcióvezetővel is. A találkozók témája volt a Szövetség megalakulása, hiszen az alapító pártok között néppárti tagok is vannak. Az EPP közgyűlésén több szlovák politikussal is találkozott, köztük Mikuláš Dzurinda korábbi miniszterelnökkel is, aki jelenleg a Wilfried Martens központ igazgatója.

 

Donald Tusk és Forró Krisztián. Kép: MKP sajtóosztálya
Forró Krisztián Mikuláš Dzurindával. Kép: MKP sajtóosztálya

 

A közgyűlés ma folytatódik, Forró Krisztián várhatóan találkozik Hölvényi György magyarországi EP-képviselővel(KDNP) és Ivan Štefaneccel (KDH), a szlovák néppárti delegáció vezetőjével is.

 

Az MKP elnöke délután online bekapcsolódik az Európai Parlamentben tevékenykedő Fidesz-delegáció ülésébe. A magyar kormánypárt több EP-képviselőjével személyes találkozókra is sor kerül, köztük Gál Kingával (a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke) és Tóth Edinával is.

 

 

Forró Krisztián tárgyalópartnereit tájékoztatta a Szövetség megalakulásának folyamatáról. Amennyiben az egység már hivatalosan is létrejött, az új pártnak ismét kérelmeznie kell majd helyét a különböző európai szervezetekbe való felvételhez.

 

MKP sajtóosztálya/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket