Nyitókép: ORF reprofoto (illusztráció!)

 

Minden nappal új információk látnak napvilágot a nagy vihart kavart bécsi gyilkosságról. Mint ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, az osztrák főváros Donaustadt nevű kerületében egy 16 és 18 éves afgán menedékkérő múlt szombaton lakásukba csalt, majd ott bedrogozott és csoportosan megerőszakolt egy mindössze 13 éves lányt, akit az osztrák sajtó Leonie-nek nevez. Az áldozatot ezt követően egyszerűen egy közeli füves területen hagyták.

 

Az osztrák hatóságok közlése szerint az üggyel kapcsolatban egy harmadik – szintén afgán (23) személyt – is letartóztattak, egy negyedik társuk ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A gyanú szerint mindegyikük megerőszakolta a lányt.

 

Közben kiderült, hogy az eddig 18 évesnek vélt fővádlott valószínűleg jóval idősebb – legalább 28 éves. Az elkövető tényleges korának meghatározását az ügyészség rendelheti el.

 hirdetes_810x300  

 

Bestiális gyilkosság borzolja a kedélyeket Bécsben

Ausztriában óriási felháborodást váltott ki az ügy, főleg, mert a 2015-ben „kiskorúként” érkezett menedékkérők öt évvel később sem beszélnek egy szót sem németül és önkormányzatilag támogatott lakásban (Gemeindewohnung) éltek, holott erre sok bécsi évekig vár mindhiába. A szomszédok szerint a lakásban folyamatosan drog- és szexpartikat tartott a fővádlott.

 

Az már csak  hab a tortán, hogy a büntetett előéletű afgánokat már rég ki kellett volna toloncolni.

 

Körkép.sk, Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.