Nyitókép: Duna Médiaszolgáltató

 

Péntek esténként Törőcsik Marié a főszerep az M5 csatornán, ezzel is gondozva a magyar kulturális élet meghatározó és nemzetközileg is elismert alakjának életművét. A közmédia nézői július 2-től a nemrég elhunyt legendás színművész filmjeiből láthatnak válogatást.

 

Az M5 kulturális csatornán július 2-től minden pénteken drámai szerepek és kacagtató filmvígjátékok követik egymást, megmutatva a magyar színjátszás nagyasszonyának ezer arcát. A válogatásban korai filmjei is képernyőre kerülnek, amelyekben már megmutatkozott színészi zsenialitása. A Kölyök, az Édes Anna, a Csapd le csacsi! és Házasságból elégséges csak néhány cím az elkövetkező hetek feledhetetlen remekeiből. Utóbbi különlegessége, hogy volt férjével, Bodrogi Gyulával játszik együtt.

 

Budapest, 1959. június 24.
Törõcsik Mari és Szabó Gyula a Kölyök címû új magyar film forgatásán a Hunnia Filmgyárban. A forgatókönyvet Palásthy György és Markos Miklós írta, rendezõ: Szemes Mihály, operatõr: Pásztor István
MTI Fotó: Marosi László

 

 hirdetes_810x300  

Július 2-án 21.05-től a Kölyök lesz látható a Kossuth Nagydíjas művész főszereplésével. A bájos történetben a kedves, lelkes, ám megmosolyogtatóan kétbalkezes kislány beleszeret az új brigádvezetőjébe, Gordon Jóskába, aki észre sem veszi őt. Egy alkalommal, amikor Kölyök a mellőzöttségén mereng, szó szerint elsodródik az érzelmeivel, majdnem a Dunába fullad. Szerencsére arra jár a jóképű Kondor Géza, aki megmenti, majd táncolni is elviszi. Gordon Jóska amint meglátja a lányt a másik férfi oldalán, azonnal felébred benne a „zöld szemű szörnyeteg”. Az élvezetes vígjáték az 50-es, 60-as évek fordulójának egyik legnagyobb filmsikere volt.

 

MTVA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!