Nyitókép: Euronews

 

Két adag védőoltás beadása után egy frissítő oltásra is szükség lehet a koronavírus-járvány megállításához Németországban a szövetségi kormány szerint.

 

A német kormány pénteki bejelentése előtt a Pfizer/BioNTech vakcinafejlesztői közölték, hogy megkezdték a frissítő oltásnak szánt egyadagos termékük bevezetésének előkészítését.

 

Angela Merkel kancellár és Jens Spahn egészségügyi miniszter már el is kezdte az egyeztetést a harmadik oltásról.

 hirdetes_300x300  

Berlin gondoskodott elég vakcina beszerzéséről

 

A német polgárok biztosak lehetnek abban, hogy „az immunizáció első hulláma” után a frissítő oltáshoz is lesz elég vakcina – hangzott el a berlini tájékoztatón.

 

Több járványügyi adat romlott péntekre Németországban. A napi új regisztrált fertőződések száma heti összevetésben sorban negyedszer, az utóbbi hét nap alatt pedig hatodik alkalommal emelkedett.

 

„Az már biztos, hogy nem lesz egyszerű megbirkózni a vírus delta nevű variánsával, amely dominánssá vált Németországban”

 

– mondta Sebastian Gülde a járvány újbóli felerősödésére vonatkozó kérdésekre.

 

Magasabb átoltottság szükséges, mint korábban becsülték

 

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerint a korábbiaknál jóval fertőzőképesebb delta variáns terjedése miatt a 12-59 éves korosztályban legalább 85 százalékos, a 60 felettieknél 90 százalékos átoltottság szükséges újabb járványhullám elkerüléséhez.

 

Azonban az oltási kampány az utóbbi napokban lassult. A szövetségi kormány pénteki összesítése szerint az előző hét napon átlagosan 649 583 adag oltást adtak be naponta. Ez a szám június közepén még 800 ezer felett volt.

 

Legalább egy adag védőoltást a lakosság 57,9 százaléka – 48 180 450 ember – kapott. Teljes oltással a lakosság 41,5 százaléka – 34 490 355 ember – rendelkezik.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!