Nyitókép: reprofoto (Euronews)

 

Az EU kidolgozza saját tervét a kínai „Egy övezet, egy út” kezdeményezéssel való versengés érdekében. Ennek lényege, hogy a jól működő kapcsolatrendszereknek köszönhetően az EU nem függ majd a világpiac meghatározó szereplőitől – a várakozások szerint.

 

Az ázsiai óriás már elkezdett befektetni a görög Pireusz kikötőjébe, és Olaszországban is, megmutatva, hogy a Földközi-tenger a közlekedési és infrastrukturális projektek kulcsfontosságú útja. De az EU külügyminiszterei megállapodtak abban, hogy új lendületet adnak „Globálisan összekapcsolt Európa” stratégiájuknak.

 

 hirdetes_810x300  

„Szélesebb célunk, hogy a kapcsolattartást a külpolitikánk középpontjába helyezzük. Ezt két évvel ezelőtt kezdtük el a Japánnal kötött megállapodásunkkal. De úgy tűnik, hogy ma sokkal fontosabb számunkra, hogy megvizsgáljuk a csatlakozási problémákat a tágabb értelemben vett Közép-Kelettel, Közép-Ázsiával és Kínával. De nem ugyanazzal a megközelítéssel és ugyanazokkal a célokkal, mint Kína „Egy övezet egy út” kezdeményezése”

 

– magyarázta Josep Borrell külügyi főképviselő.

A jobb összekapcsoltság az értékláncok diverzifikálását és a stratégiai függőségek csökkentését jelenti az EU és partnerei számára.

 

Montenegró például küzd az autópálya terveire felvett egymilliárd dolláros kínai kölcsön visszafizetésével.

 

A G7 vezetői elfogadták az „Építsük vissza a jobb világot” tervet is Peking befolyásának ellensúlyozására. Az EU-ban pedig ösztönözni kell a hasonló gondolkodású országokkal és régiókkal való összekapcsolódási partnerségeket.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!