Máté, Mirella
  • HUF: 354.19
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Friss hírek

A teljes védettséggel rendelkezők és az ingázók mentesülnek a karantén alól a Szlovákiába való belépésnél. De regisztrálniuk kell!

A házi karantén a tünetmentes időszak 14. napján ér véget. Ez az időszak lerövidíthető

Nyitókép: worldmapa.sk

A karantén ugyanakkor kötelező minden 12 év feletti számára, akik július 9-ig megkapták legalább az első adag oltást.

 

A mai naptól kezdődően minden külföldről Szlovákiába érkező személy köteles regisztrálnia magát. A 12 éven felüli, teljes védettséggel rendelkező személyek kivételt kapnak a karantén alól, tájékoztatott a külügyminisztérium közösségi oldalán.

 

További kivételek vonatkoznak a 18 évesnél nem idősebb személyekre is, ha a velük közös háztartásban élő személyek közül senkire sem vonatkozik a karantén. Ugyanúgy kivétel alá esnek az ingázók, nekik azonban az országba való belépéskor fel kell mutatniuk a 7 napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet.

 

A sportolók és a diákok szintén mentesülnek a karantén alól, de nekik is negatív PCR-tesztre van szükségük. A nem beoltott, 12 évesnél idősebb személyekre ugyanakkor kötelező karantén vár.

 

„A házi karantén a tünetmentes időszak 14. napján ér véget. Ez az időszak lerövidíthető negatív PCR-teszttel, mely leghamarább az 5.napon végezhető el,“

 

írja a minisztérium a közösségi oldalán. Ugyanúgy kötelező karantén vár minden 12 évnél idősebb személyre, aki július 9-ig megkapta legalább az első adag oltást. Ők már az izoláció első napján mehetnek PCR-tesztre.

 

Regisztrálni a korona.gov.sk/ehranica honlapon keresztül lehet. Légi úton való érkezéssel landolás után a mindop.sk/covid oldalon kell kitöltenünk a formanyomtatványt.

 

Amennyiben az utas biztonságosnak minősülő országból érkezik, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia. Az országok aktuális besorolása ezen az oldalon érhető el.

 

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket