Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A Ferenc pápával való találkozó feltétele, hogy az illető teljes védettséggel rendelkezzen.

 

Aki szeretne személyesen találkozni a Szentatyával szeptemberi szlovákiai látogatása során, annak mindkét oltáson át kell esnie, jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Vladimír Lengvarský (OĽaNO jelöltje). Az egészségügyi miniszter elmondta azt is, hogy a rendezvény résztvevőinek létszáma bőven meghaladja majd a jelenleg érvényes járványügyi intézkedések által meghatározott felső létszámot.

 

„Közös célunk olyan feltételeket kialakítani, hogy a Szentatya szép emlékekkel távozzon Szlovákiából. Mi pedig kellő feltételeket alakítsunk ki kísérete és a hívők számára, hogy mély lelki élményben részesülhessenek. Emellett szeretnénk minél nagyobb létszámban beengedni a híveket a szentmisére,”

 

  hirdetes_300x300   

tette hozzá a miniszter.

 

Stanislav Zvolenský, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke szerint a teljes átoltottság megkövetelése az egyedüli módja annak, hogy ne kelljen radikálisan korlátozni a résztvevők létszámát. „Fontos számunkra, hogy erről döntés született. Ennek ismeretében folytathatjuk az előkészületeket,“ hangsúlyozta Zvolenský.

 

A katolikus egyházfő július elején jelentette be, hogy szeptemberben hivatalos látogatásra érkezik Szlovákiába. A pápa négy napos ittléte szeptember 12 és 15-e közé esik.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.