Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Márton Anna bronzéremért vívhat a tokiói olimpián. Az orosz Szofija Velikaja elleni női kard egyéni elődöntőben hiába kezdett a jól a magyar vb-3., 5:4 után Velikaja fordított, az orosz klasszis az egyperces szünet után már dominált is, s végül hét tussal nyert.

 

Márton Anna olimpiai bronzéremért vívhat Tokióban – mindez pedig valódi sportcsoda, tudva, hogy a bal térdében elülső keresztszalag nélkül vív a múlt decemberi országos bajnokságon történt sérülése óta.

 

Márton Anna sérült térddel is olimpia bronzérmes lehet (Fotó: Nemzeti Sport, Tumbász Hédi)

 

 hirdetes_300x300  

Bosszantó döntetlennel kezdtek a magyar női vízilabdázók az oroszok ellen

 

Döntetlennel kezdte meg szereplését – a többieknél egy fordulóval később – a magyar női válogatott, amely ugyanolyan jól kezdett, mint a férfiak Görögország ellen, csak ők úgy is folytatták, de a győzelem így is elmaradt az Orosz csapat ellen (10–10 lett a vége). Folytatás szerdán a favorit Egyesült Államok ellen.

 

A hegyikerékpáros Parti 32. lett, Pidcocké az arany

 

A negyedik olimpiáján szereplő Parti András a 32. helyen fejezte be a tokiói játékok hegyikerékpáros versenyét, melyben a brit szupertehetség Thomas Pidcock diadalmaskodott.

 

A 14-szeres magyar bajnok Parti a 2008-as pekingi olimpián 23., öt éve Rióban 24. lett, míg a 2012-es londoni játékokon bukott és nem ért célba. Az utazás előtt az MTI-nek azt mondta: ezúttal az első húszba kerülésnek nagyon örülne, azzal már boldog lenne.

 

Triatlon

 

A férfi triatlonosok versenyében a norvég Kristian Blummenfelt győzött a nagy esélyesnek tartott brit Alex Yee és az új-zélandi Hayden Wilde előtt. Bicsák Bence fantasztikus teljesítményt nyújtva, mindössze 52 másodperccel a győztes mögött a hetedik helyen ért célba. Tóth Tamás 3:17 perc hátránnyal a 29. pozícióban végzett.

 

Az uszodában déli 12.00 órakor kezdődnek ma a versenyek, köztük a magyar úszókkal.

 

Márton Anna pedig 12.50-kor vív az olimpiai bronzéremért.

 

Körkép.sk/MTI/Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!