Nyitókép: Nemzeti Sport

 

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban – sőt, valójában már szerda este – folytatódtak Tokióban a 32. nyári olimpiai játékok, ezúttal Rasovszky  Kristóf hosszútávúszónknak, kajakosainknak és atlétáinknak szoríthattunk az éjszakai órákban.

 

Csütörtökön újabb négy kajak-kenu versenyszám fináléját rendezték a tokiói olimpián. Férfi kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor olimpiai bajnok, Csizmadia Kolos negyedik lett. Női kajak egyes 500-on Csipes Tamara lett ezüstérmes, Kozák Danuta pedig negyedik, csakúgy, mint a férfi kajak kettesek 1000 méteres távján Nádas Bence és Kopasz Bálint.

 

A magyar úszók közül ezúttal Rasovszky Kristóf gazdagította a magyar tabellát egy ezüstéremmel, második lett a férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszószámában.

 hirdetes_300x300  

 

Jae C. Hong/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
Rasovszky Kristóf gazdagította a magyar tabellát egy ezüstéremmel. Kép forrása: Euronews

 

Férfi kaja kegyes 200 méter

  
Parádésan rajtolt Tótka Sándor és végig vezetve lett olimpiai bajnok, bár az olasz rivális a végén nagyon szorongatta. Csizmadia Kolos sajnos beragadt a rajtnál, és bár a végén nagyot hajrázott, ez a negyedik helyhez lett elég. A két magyar között az olasz Manfredi Rizza és a címvédő brit Liam Heth ért célba.

 

Tótka Sándor aranyérmet szerzett a tokiói olimpia 200 méteres kajakversenyén, majd sírva nyilatkozott a parton.

 

„Nem tudom felfogni, mi történt – mondta Tótka Sándor, az Újpesti TE versenyzője az M4 Sportnak. –

 

Próbáltam a saját versenyemre fókuszálni. Keresem még a szavakat. Rióban nem jött össze az érem, de az élet az egyenlőre törekszik, így most sikerült. Rengeteg tudatos munka van az aranyérem mögött. A feleségemmel is sokat beszéltem arról, hogy mit lehet tenni, hogy jobb legyek.

 

Női kajak egyes 500 méter

 

Második rajtra volt szükség. Megint Lisa Carrington rajtolt a legjobban, és a portugál Teresa Portela. Fél távnál Csipes Tamara már a másodikKozák Danuta az ötödik volt. Ugyan a táv második felén Csipes zárkózott az új-zélandi éllovasra, megelőzni már nem tudta. Kozák Danuta egy helyet javított és negyedik lett. Őt a dán Emma Jörgensen előzte még meg.

 

Csipes Tamara. Kép forrása: Nemzeti Sport

 

„Annyi munka van ebben, hogy el sem hiszitek – mondta Csipes Tamara az M4 Sportnak. –

 

Ez most óriási lehetőség volt nekem, mert korábban sokszor Danuta mögött végeztem. A harmadik helynek is örültem volna, de ez… Olyan tökéletes pálya volt! Éreztem, hogy közel vagyok Carringtonhoz, viszont nem mertem gyorsabban menni, nehogy elfáradjak a végére.”

 

Nemzeti Sport/ Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.