Nyitókép: orekodo.net

 

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban 6-5-re legyőzte a Villarreal csapatát a labdarúgó európai Szuperkupa-mérkőzésen, szerdán Belfastban.

 

Eredmény, európai Szuperkupa:

 

Chelsea FC (angol)-Villarreal CF (spanyol) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 6-5

 hirdetes_810x300  

————————————————————–
Belfast, Nemzeti Stadion, 10 435 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
gólszerzők: Zijecs (27.), illetve G. Moreno (73.)
sárga lap: Rüdiger (45.), illetve Pino (61.), Raba (119.)

 

Chelsea:
——–
Mendy (Kepa, 119.) – Zouma (Christensen, 66.), Chalobah, Rüdiger – Hudson-Odoi (Azpilicueta, 82.), Kanté (Jorginho, 65.), Kovacic, Alonso – Zijecs (Pulisic, 43.), Werner (Mount, 65.), Havertz

 

Villarreal:
———–
Asenjo – Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupinán, 58.) – Trigueros (Gómez, 71.), Capoue (Mario Gaspar, 70.), A. Moreno (Morlanes, 85.) – Pino (Mandi, 91.), G. Moreno, Dia (Raba, 86.)

 

Chelsea FC (angol)-Villarreal CF (spanyol) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 6-5. Kép: uefa.com

 

A Bajnokok Ligája-címvédő angol csapatnál a 22 éves védő Trevoh Chalobah, míg az Európa-liga-győztes spanyoloknál a 24 éves szenegáli csatár Boulaye Dia ezen a találkozón mutatkozott be együttesében.

 

A Chelsea kezdett aktívabban és az első félidő első felében hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, ami a 27. percben érett góllá: Havertz bal oldali lapos beadására középen Zijecs egyedül érkezett középen. A gólszerzőt az első játékrész hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni, Gerard Moreno hatalmas erejű lövése pedig a ráadásban a keresztlécet találta telibe.

 

A fordulás után hat perccel újabb kapufát lőtt a Villarreal, amely átvette a találkozó irányítását és veszélyesebben játszott ellenfelénél. Tomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője a félidő derekán hármat cserélt, egy szép összejáték után – Dia sarokkal készítette le a labdát a tizenhatoson belül – Gerard Moreno révén ennek ellenére egalizált a Villarreal. A kapott gól után ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a londoniak, de a rendes játékidőben újabb találat nem esett.

 

Tizenegyespárbaj döntött, amelyre Tuchel levitte a meccset végigvédő Mendyt és behozta Kepa Arrizabalagát. Kép: uefa.com

 

A hosszabbításban mindkét csapat a biztonságra törekedett, igazán nagy gólhelyzet nem volt, így tizenegyespárbaj döntött, amelyre Tuchel levitte a meccset végigvédő Mendyt és behozta Kepa Arrizabalagát. A 26 éves spanyol hálóőr – akit az előző szezonba szorított ki a kezdőből Mendy – Mandi, majd a hetedik párbajban Raúl Albiol kísérletét is hárította, és mivel csapattársai közül csak Havertz hibázott, 1998 után másodszor lett a Chelsea-é a Szuperkupa.

 

A Villarreal története során először veszített tizenegyespárbajt az európai kupaporondon, eddig háromból három volt a mérlege, legutóbb épp az EL-döntőben győzte le így a Manchester Unitedot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!