Nyitókép:  SITA/Martin Medňanský

 

A második fele bizonyos feltételek mellett az időseket  azért beoltatná. A legalacsonyabb támogatottsága a gyerekek beoltásának van. Velük kapcsolatban a már beoltottak is azt mondják, hogy várjuk meg, amíg igazolják, hogy a vakcinák biztonságosak.

A felmérés eredményeit a „Hogy vagy, Szlovákia?“ közvéleménykutatás tizedik körénem keretében gyűjtötték össze, több más partner mellett a Szlovák Tudományos Akadémia részvételével.

 

A felmérésben résztvevők három kérdéscsoportban válaszolhattak. A már beoltottak 75,1 százaléka egyértelműen ajánlja az oltást az egészséges, harmincas korosztálynak, 61,5 százalékuk pedig a cukorbeteg hetvenéveseknek is. Ettől lemaradva, 42,2 százalékkal ajánlják az oltást mondjuk egy 13 éves kislánynak. 40,2 százalékuk úgy gondolja, hogy az ő esetükben érdemes inkább várni még az oltással, amíg igazolódik, hogy a vakcinák biztonságosak.

 

 hirdetes_300x300  

Az oltást elutasítók esetében a válaszadók 50,8 százaléka javasolja a kivárást az idősebb, veszélyeztetettebb társadalmi csoportoknak is. Ilyenek például a cukorbeteg hetvenévesek. 45 százalékuk pedig egyáltalán nem javasolná számukra az oltást.

 

A politikai pártok táborát illetőek a leginkább elutasítók a Smerre, ĽSNS-re és a Republikára szavazók. Míg az ĽSNS és a Republika jellemzően inkább fiatalabb választókkal rendelkezik, a a parlamenti pártok közül a Smernek van a legidősebb elektorátusa.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!