Nyitókép: Facebook (PLF)

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség a magyar irodalom külföldi népszerűsítéséhez kapcsolódó pályázati csomagot hirdetett meg kiadók részére. A két felhívást tartalmazó konstrukcióra külföldi székhelyű kiadók jelentkezhetnek.

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) „irodalmi export-import típusú” pályázati portfóliójába hét különböző pályázati lehetőség tartozik. A 2020 során kibővített és meghirdetett pályázati rendszer 21 felhívására 327 érvényes pályázat érkezett több mint 20 országból. A PKÜ mintegy 161 000 euró és 25 000 000 forint összértékben járult hozzá a magyar irodalom nemzetközi színtéren való népszerűsítéséhez és érvényesüléséhez.

 

Újabb két pályázati lehetőséget hirdetett meg a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ), ezúttal külföldi székhelyű kiadók számára. Az Ügynökség 2020 során megreformált és jelentősen kibővített „irodalmi export típusú” pályázati portfóliójának két alappillére a fordítástámogatási és a kiadástámogatási pályázat. Erre a két felhívásra egészen 2021. szeptember 30-ig jelentkezhetnek a külföldi székhelyű könyv- és folyóiratkiadók.

 hirdetes_810x300  

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség a klasszikus és kortárs magyar szépirodalom külföldi közönségekhez való eljuttatása mellett más műfajok idegen nyelvű érvényesülésére is egyre nagyobb hangsúlyt helyez. A PKÜ a kiadástámogatási felhívás keretében olyan kiadványok külföldi megjelenését is segíti, mint a gazdagon illusztrált magyar mesekönyvek, szakácskönyvek, művészeti albumok vagy éppen képregények.

 

A fordítástámogatási és kiadástámogatási pályázatok jelen fordulójának keretösszege összesen bruttó 35 000 000 forint.

 

A fordítástámogatási és kiadástámogatási pályázatok kiírásai a Petőfi Kulturális Ügynökség angol nyelvű weboldalán érhetők el.

 

Fordítástámogatás ITT.

 

Kiadástámogatás ITT.

 

Az érdeklődők számíthatnak még további, a magyar irodalom külföldi megjelenését segítő pályázatokra 2021-ben, melyeket szintén a www.plf.hu oldalon tesz közzé az Ügynökség.

 

Körkép.sk/PKÜ sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!