Nyitókép: DPA (illusztráció)

 

Ausztria a tálib hatalomátvételt követően sem hagy fel a súlyos bűncselekményeket elkövető afgánok kitoloncolásával. A bécsi kormány Kabul helyett Romániába, Olaszországba vagy Németországba küldi az elutasított menedékkérőket – jelentette ki Alexander Schallenberg (ÖVP) osztrák külügyminiszter. Hétfőn tíz főt – köztük négy afgánt – utasítottak ki az országból, akiket Romániába szállítottak. A döntés óriási vitát váltott ki és belpolitikai feszültséget okozott a kormányzó, alapvetően bevándorlásellenes Osztrák Néppárt (ÖVP) és a szintén kormányzó, de bevándorláspárti baloldali Zöldek (Grünen) között.

 

Karl Nehammer belügyminiszter (ÖVP) eközben a forgó kamerák előtt kerül szóváltásba a német ZDF riporternőjével, aki azt rótta fel Nehammernek, hogy Ausztria nem törődik eléggé az afgán nők jogaival. Nehammer viszontkérdésére, miszerint megoldás lenne-e a 48 milliós Afganisztán valamennyi nőnemű állampolgárának Európába telepítése, a ZDF valóságtól elrugaszkodott riporternője igennel válaszolt.

 

Bécs szocialista főpolgármestere, Michael Ludwig (SPÖ) is hallatta a hangját, ő erkölcsi kötelességből Afganisztán összes menedékkérője előtt megnyitná az osztrák főváros kapuit.

 hirdetes_300x300  

 

Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!