Nyitókép: archív

 

A szeptember 11-i terrortámadásokra emlékeznek szombaton New Yorkban és szerte az Egyesült Államokban. Húsz évvel ezelőtt terroristák utasszállító repülőgépeket térítettek el, amiket nekivezettek a New York-i Világkereskedelmi Központnak, illetve a washingtoni Pentagonnak. Anthony Blinken külügyminiszter beszédében azt emelte ki, hogyan hatottak az események az országra:

 

– Megmutatta, hogy képesek vagyunk megvédeni a hazánk erősségének számító pluralizmust, többek között azzal, hogy magunkhoz öleljük muszlim amerikai testvéreinket. Megmutatta a kockázatokat, amelyeket sokan hajlandóak vállalni, hogy megmentsék vadidegenek életét.Szeptember 11. talán életünk minden más eseményénél jobban átalakította országunk pályáját, és azt, hogyan kapcsolódunk a világhoz. Egy teljes generációt motivált arra, hogy a szolgálatnak szentelje az életét.

 

A New York -i Értéktőzsdén pénteken egyperces néma csenddel emlékeztek a szeptember 11-i támadások áldozataira. Közülük ezúttal Thomas Sullivan és Robert Sutcliffe hozzátartozói nyitották meg a kereskedést a támadás 20. évfordulóját megelőző napon.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.