Nyitókép: Euronews

 

A beoltatlan embereknek 11-szer nagyobb esélye van, hogy belehaljanak a koronavírusba, mint azoknak, akik megkapták az oltást.

 

A 13 amerikai államban három hónapon át gyűjtött adatok alapján azt találta, hogy azok, akik nem kaptak oltást, 4,5-szer nagyobb eséllyel kapták el a vírust, tízszer nagyobb eséllyel kerültek kórházba, és 11-szer nagyobb eséllyel haltak bele a betegségbe, mint oltott társaik.

 

Egy korábban közzétett, szintén az amerikai központ által készített elemzés szerint, melyben csak Los Angeles megyében vizsgálták a betegeket, a vizsgált 43 127 esetből az oltatlan emberek ötször nagyobb eséllyel kapták meg a betegséget, és 29-szer több volt rá az esélyük, hogy kórházba kerüljenek miatta.

 hirdetes_810x300  

„Az oltás működik – mondta a központ igazgatója, Dr. Rochelle Walensky – és a kezünkben vannak azok a tudományos eszközök, amikkel megállíthatjuk ezt a járványt.”

 

Ezt bizonyítja egy másik, szintén pénteken közzétett tanulmány is: ez utóbbi azt vizsgálta, hogy az USA-ban kapható három oltásfajta – Moderna, Pfizer-BioNTech és Johnson&Johnson – 86 százalékban védték meg a velük beoltottakat attól, hogy kórházi kezelésre szoruljanak. A kutatásokból az is kiderült, hogy a Moderna a leghatékonyabb a kórházi tartózkodás kivédésében: akiket ezzel oltottak, 95 százalékban nem szorultak kórházra akkor sem, ha megfertőződtek a betegséggel.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!