Dezső
  • HUF: 383.92
  • USD: 1.06
  • 15 °C
  • 21 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

ENSZ: vörös jelzés az emberiségnek

Továbbra is romboljuk azokat a dolgokat, amelyektől életünk függ a földön.

Nyitókép: archív

 

Az ENSZ vezetője az üvegházhatást okozó gázkibocsátás azonnali és drasztikus csökkentésére szólított fel a globális felmelegedés megfékezése érdekében.

 

António Guterres egy héttel az ENSZ éves közgyűlése előtt figyelmeztette a kormányokat, az éghajlatváltozás gyorsabb a vártnál, a szén-dioxid-kibocsátás már visszapattant a világjárvány előtti szintre.

 

„Messze vagyunk attól, hogy elérjük az öt éve vállalt Párizsi Megállapodás céljait. A legfrissebb jelentés megmutatja, milyen messze vagyunk ettől. Az elmúlt öt év a Föld legmelegebb időszakai közé tartozik. Továbbra is romboljuk azokat a dolgokat, amelyektől életünk függ a földön.”

Az ENSZ-főtitkára hangsúlyozta, a szélsőséges időjárási jelenségek – mint az Ida hurrikán az Egyesült Államokban vagy a nyugat-európai villámárvizek – bizonyítják, egyetlen ország sincs biztonságban a klímaváltozás okozta katasztrófákkal szemben.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Na-Na
2021. Sze. 16. 20:58

Hiába itt akár milyen jelzés. A környezet szennyezésből nincs vissza út! Az ember féle állatok azt hiszik, hogy nagyon okosak. Okosat de valakinek vagy valaminek a kárára!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket