Nyitókép: SITA/AP Photo/Dmitri Lovetsky

 

 

Szombaton az Orosz Központi Választási Bizottság bejelentette, hogy tudomása van arról, hogy külföldről próbálják befolyásolni a három napos parlamenti választást.

 

Az országos voksolás vasárnap csúcsosodik ki, és interneten keresztül is lehet szavazni. A választás előtt több határozott fellépés is történt a Kreml kritikusai ellen.

 

 hirdetes_810x300  

A bizottság azt is elmondta, hogy három kibertámadásról van tudomása, forrásai szerint külföldről. Hogy melyik országokból, az nem derült ki.

 

Orosz kormányzati források már korábban bejelentették, hogy külföldi közösségi oldalak próbálják befolyásolni Oroszország belpolitikai történéseit, ugyanakkor ugyanezek a közösségi oldalak nem távolítják el a Kreml fő kritikusával, Alexej Navaľnyj kapcsolatos bejegyzéseket.

 

Navaľnyj még szerdán arra szólította fel a választópolgárokat, hogy a Kreml hatalmának meggyengítése érdekében támogassák a kommunistákat, a baloldalt és az ultranacionalistákat.

 

Vlagyimír Putyin orosz elnök a választásokat megelőző nap arra kérte a választópolgárokat, hogy vegyenek részt a választásokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!