Gál
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Szégyennek nevezte Joe Biden, ahogyan a határőrök a haiti menedékkérőkkel bántak

Az ügyben érintett határőröket irodai munkára helyezték át, és nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatba bevándorlókkal

Nyitókép: MTI

 

Több ezer haiti bevándorló érkezett már a texasi Val Verdébe. Van, aki egy adott embert vár. Dave egy évtizede ismerkedett meg Ruth-szal egy keresztény missziós út alkalmával.

 

A nő most úgy döntött: férjével együtt elhagyja Haitit és az Egyesült Államokba jön. Az ohiói férfi több mint ezer kilométert vezetett, hogy a barátját és férjét a határnál fogadhassa.

 

 

“Nekünk annyi mindenünk van, és csak egy kis segítséget nyújtok nekik”

 

– mondja.

 

“Segítek nekik az első lépésnél, és aztán mint egy kisgyerek, a legközelebb már futni fognak.”

Mindeközben az interneten felvételek terjednek, amelyeken az látható, hogy lóháton ülő texasi határőrök ostornak látszó tárgyakkal ütlegelik a haiti bevándorlókat. Joe Biden szégyennek nevezte a történteket.

 

“A képek elborzasztottak bennünket amiatt, amit megidéznek. Úgy tűnik, a történelemnek ez a fejezete még nem zárult le teljesen” – mondta a belbiztonsági miniszter. “Ez pedig azt jelenti, hogy még rengeteg a tennivaló, mi pedig erre koncentrálunk.”

 

 

Az ügyben érintett határőröket azóta irodai munkára helyezték át, és nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatba bevándorlókkal.

 

Többen bírálták Washgintont amiatt, hogy olyan gyorsan toloncolja vissza a haiti menedékkérőket a katasztrófák és politikai bizonytalanság-sújtotta szigetországba, hogy az a texasi menekülttábor, amelyben a múlt héten még csaknem 15 ezer ember volt, szombatra teljesen kiürült.

 

Euronews

Képek: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket