Nyitókép: Indianexpress.com

 

A világpremier megvolt kedden este Londonban, és csütörtöktől már az európai mozik is vetítik a legújabb Bond-filmet, amelynek bemutatóját többször is el kellett halasztani a járvány miatt.

 

A „Nincs idő meghalni” a legendás sorozat 25. darabja, és majdnem háromórás. James Bondot már ötödször és utoljára Daniel Craig alakítja.

 

A kritikusok többsége el van ragadtatva, áradoznak a cselekmény fordulatai, a látvány és Craig szerintük „elementárisan karizmatikus” figurája miatt. Mások szerint viszont túl sok minden zsúfolódik össze benne, és ettől vásári.

 hirdetes_400x285  

Craig arról beszélt a díszbemutatón, hogy ez a pillanat még egy éve is csak álom volt. Úgy tűnt, sosem jön el. De nem így lett, és ennek nagyon örül. Jó, hogy együtt ünnepelhetnek mindannyian. Jó találkozni a stábbal, már két éve nem látták egymást, „úgyhogy jólesik kicsit megölelgetnie őket”.

 

A világpremieren megjelent a brit trónörökös, Károly herceg is feleségével, Kamillával, valamint fia, Vilmos és neje, Katalin hercegné. Ez utóbbi elbűvölte a közönséget Bond-lányokat megszégyenítő aranyflitteres ruhájával.

 

Joel C Ryan/Invision
Katalin és Vilmos a James Bond-film világpremierjén. Kép forrása: Euronews

 

 

A brendet egyébként gyakran éri az a vád, hogy maradi szerepbe kényszeríti a nőket, és idejét múlt képet fest a britekről, de a forgatókönyvírók között most feltűnt egy nő, a rendező pedig amerikai, és ez segített kicsit leporolni a legendát.

 

Chris Jackson/2021 Getty Images
Károly herceg Daniel Craiggel. Kép forrása: Euronews

 

David Mouriquand, egy filmes magazin rendszeres szerzője úgy látja, hogy sikerült korszerűbbé tenniük ezt-azt. Bond-filmet most rendezett először amerikai rendező Cary Joji Fukunaga személyében, a forgatókönyvet pedig részben Phoebe Waller-Bridge írta, úgyhogy a női főszereplők immár nem papírmasé figurák, lett harmadik dimenziójuk, ami bizony nagy hiányossága volt eddig ennek a franchise-nak – mondja.

Arról, hogy Craig kinek adja át a stafétát, biztosat még nem tudni, de hírek szerint ma még elképzelhetetlenül nagy váltást is hozhat a következő epizód.

 

Euronews

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!