Nyitókép: Körkép.sk

 

2021 volt az elmúlt időszak leggyengébb éve Szlovákiának a turizmus szempontjából. A szállásadók szerint a legnagyobb problémát a külföldi turisták hiánya okozza, illetve a nagyon gyenge szezonon kívüli hónapok.

 

Az idei nyári szezon ugyan már mutat némi élénkülést a bevételek tekintetében, a korábbi hónapok azonban a koronavírus-járvány miatt nagyon gyengék voltak. Jövőre azonban az elemzők már javulásra számítanak.

 

A turisták száma tekintetében a július ugyan 2,5 százalékkal erősebb volt mint az előző év júliusa, de nagyon elmarad a járvány előtti időszaktól. 2018-hoz képest például a visszaesés 18 százalék.

 hirdetes_810x300  

 

A szállodaszövetség képviselője szerint pozitívum, hogy emelkedik a belföldi turisták száma. Ennek oka főleg a külföldi utazástól való félelem, a változó járványügyi helyzet itthon és külföldön, illetve a koronavírussal szembeni szigorú előírások.

 

Matej Horňák, a Szlovák Takarékpénztár elemzője szerint 2019-hez képest az idei első hét hónapjában tapasztalt visszaesés 68 százalék. Ezen belül is a legdrámaibb a külföldi turisták számának visszaesése, e téren azonban 2022-ben már javulásra számítanak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!