Orbán
  • HUF: 382.96
  • USD: 1.07
  • 16 °C
  • 26 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Havi 250 eurót fizetne a spanyol kormány a “fiataloknak” a mama-hotelból való szabadulásért

A lakbérbónusz azon 18-35 év közötti személyekre vonatkozna, akik éves keresete nem haladja meg a 23 725 eurót.

Nyitókép: SITA/BBC

 

A spanyol kormány azt tervezi, hogy a 18-35 év közöttiek számára két éven keresztül havi 250 eurós lakhatási, illetve lakbérbónuszt fizetne. Mindezt azért, hogy a fiatalok önállósulni tudjanak, és külön tudjanak lakni a szülőktől.

 

Spanyolországban a fiatalok körében magas, 33 százalékos a munkanélküliség, ami a legmagasabb az eurozóna országai közül. Emiatt sok fiatal nem is álmodhat arról, hogy saját lábára álljon. A családi házat ezért átlagosan 30 éves korukban hagyják csak el, miközben az uniós átlag 26,4 év.

 

Az említett bónusz a kormánycsomag része, melynek célja a lakhatási probléma megoldása. Ennek része egyfajta üvegplafon is a lakbér felső határára vonatkozóan azok számára, akik legalább 10, bérbe adható ingatlannal rendelkeznek. A politikusok ezzel szeretnék visszafogni a lakbér növekedését. A legtöbb kritikát kiváltó javaslat arra vonatkozik, hogy előírná az ingatlanok árait a nagy ingatlanberuházók és befektetői alapok számára.

 

Az ellenzék ugyan ellenzi a baloldali kormány javaslatát, a piaci viszonyokba való durva beavatkozásként értékelve azt, a csomag a nagyobb városokban élő szegényebb családok sarjai számára azonban megoldást jelenthet.

 

 „A lakhatás komoly probléma az országban,“

 

fogalmazott Pedro Sánchez kormányfő. A tervek szerint a lakbérbónusz azon 18-35 év közötti személyekre vonatkozna, akik éves keresete nem haladja meg a 23 725 eurót.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket