Nyitókép: Rosen Aviation

 

Ablakok helyett impozáns képernyőket építene a repülőgépek belsejébe az amerikai Rosen Aviation, számol be róla a HVG.

 

Sokan vannak, akik az utazás előtt direkt úgy foglalnak jegyet a repülőgépre, hogy a helyük az ablak mellé szóljon. Érthető, hiszen lenézni az ember alatt elterülő városokra, tájra, egészen lenyűgöző élményt jelent. Ezt az élményt fokozná, illetve változtatná meg egy amerikai tervezőcég.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Rosen Aviation szakemberei szerint hamarosan unalmas, elavult dolog lesz a repülőgépekre ablakokat szerelni, helyettük a méretes kijelzőké lesz a főszerep. Hogy ezt miként kell elképzelni, azt a vállalat Maverick Project nevű utastér tervein mutatta meg.

 

Lee Clark, a cég egyik alelnöke szerint miközben az okosotthonok ma már teljesen természetesnek tűnnek, a repülés mintha megrekedt volna egy szinten, és nem követné le a trendeket. A cég ezért csupa olyan dolgot tervezett az utastérbe, amivel különböző helyeken már találkozhattunk: érintésmentes vezérléssel irányítható kijelzőt és holografikus megjelenítést, miközben az ülések és az egész beltér modern eleganciát sugároz.

 

 

Jöhetnek majd az olyan OLED kijelzők is, melyek azt mutatnák meg az utastérben, hogy mi látható a repülőgépen kívül. Ha például egy hegység felett repülnek el, akkor a képernyőn az arra vonatkozó információkat olvashatnák el. És mivel nem egy szerkezeti elemként, hanem egy vizuális egységként lennének jelen a fedélzeten, jóval nagyobbak is lehetnének a mostaniaknál.

 

 

A vállalat elsősorban a magánrepülőkben gondolkodik, de a jövőben a kereskedelmi járatokat is megreformálná.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.