Nyitókép: Tomáš Taraba Fb-oldala

 

Frissítve: 15.29 Tomáš Taraba ellenzéki képviselő Facebook-oldalán tett közzé egy fényképet az államfő, Zuzana Čaputová lányáról. A 17 éves, modellként dolgozó lány a felvételen a kifutón szerepel, a bemutatón szereplő többi modellhez hasonlóan különleges, sajátos külsővel, erősen kifestve.

 

„Tegnap óta tudjuk, hogy Szlovákiának új topmodellje van“

 

írta a fényképhez provokatív módon Taraba, melyre követői közül több ezren kezdték el gyalázni, kritizálni, online zaklatni, leírva a 17 éves lányt.

 

 hirdetes_810x300  

 

Taraba cselekedetére néhány ismert újságíró hívta fel a figyelmet, felháborítónak nevezve azt. Egyben felhívták a figyelmet a fiatalkorúakkal kapcsolatos ilyen cselekedetek veszélyességére, melyek extrém esetben akár öngyilkosságba is kergethetik az illetőt. Több példa is volt már rá ugyanis szerte a világban, hogy adott illető gyerekként nem tudott megbirkózni a csordaként viselkedő emberek iránta kifejtett negatívumaival.

 

 

Ezt követően a  fiatal modell védelmére kelt édesanyja, Zuzana Čaputová államfő is.

 

Az államfő szerint a politikai szuterént jelenti, ha valaki a gyermekein keresztül támadja az adott politikust.

 

 

Néhány órán belül a rendőrség is reagált, mely szerint fiatalkorú személy elleni támadás az ellene való gyűlöletre és zaklatásra biztat.

 

„Jelen esetben meg lett szegve minden határ. Egy magas autoritással rendelkező személy nyilvános lincselésre odadob az emberek elé egy fiatalkorú lányt, aki nincs még 18 éves sem. Teljesen mindegy, kinek a lányáról van szó. Ez egy arcátlan támadás egy gyerek ellen csak a kinézete miatt.

 

Az interneten való zaklatás iskolapéldáját láthatjuk. Ez a középkor. Olyasmi, ami ellen a rendőrség is évek óta küzd. Tökéletes példája annak, hogyan lehet érzékelten viselkedéssel az interneten olyan szintű zaklatást elérni, mely a legnagyobb emberi tragédiához is vezethet“

 

– írta a rendőrség azzal, hogy annak megvizsgálását, történt-e törvénysértés Taraba részéről, a nyomozók majd eldönti.

 

 

Az ellemzéki képviselő látva a közfelháborodást, három órával bejegyzése után videót tett közzé, melyben tagadta, hogy a közösségi oldalán bármiféle negatív, vagy pejoratív értelmet gondolt volna a bejegyzése mögé. Mint fogalmazott, épp ellenkezőleg, a média és a közvélemény kezdte el őt indokolatlanul zaklatni. Egyúttal fantazmagóriának nevezett minden vele kapcsolatos, nyilvános zaklatásra vonatkozó vádakat.

 

 

 

Tomáš Taraba ellenzéki politikis igazi lajkvadász, aki gyakran tesz közzé közösségi oldalán különböző bejegyzéseket az államfővel, vagy a kormány tagjaival kapcsolatban. A minél nagyobb népszerűség érdekében előfordul, hogy populista módon féligazságokkal, hazugságokkal operál. Ilyen kontextusban az államfő lányával kapcsolatban feltett bejegyzése több mint valószínű, hogy a 17 éves lány nyilvános kinevetését, kifigurázását szolgálja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.