Nyitókép: pinterest.com

 

A vendéglátás a koronajárvány által egyik leginkább érintett terület. A vendéglátó helyek többsége továbbra is veszteséges. Több étterem az aktuális helyzetre való tekintettel zárva maradt, hogy így csökkentse a kiadásait. A Munkáltatók Szövetség és Vendéglátósok Szervezetének elnöke, Tomáš Malatinský szerint az ágazatban tömeges elbocsátás várható.

 

Egyes éttermek a koronavírus-járvány első két hulláma alatt nem tudott elég pénzügyi tartalékot összeszedni, rossz anyagi helyzetüket pedig a Covid-automata is befolyásolja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy több vállalkozó továbbra is rá van szorulva az állami támogatásra. Malatinský szerint az egyik megoldás az ÁFA csökkentése. Mint elmondta, vannak országok, ahol az áfacsökkentés az áfabevételek növekedését eredményezte.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az ágazatban munkaerőhiány van. Jelenleg 160-200 ezren dolgoznak a vendéglátóiparban Szlovákiában, ami az ágazat érdekvédelmi szövetségének vezetői szerint hasonló figyelmet érdemelne, mint az U.S. Steel, vagy a pozsonyi Volkswagen.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!