Nyitókép: nord.news

 

Einárt csütörtök késő este Stockholmban lőtték agyon, a rendőrség két lehetséges elkövető után nyomoz.

 

A 19 éves énekes több svéd díj birtokosa is volt. Svédül rappelt, és 2019-ben az év legnépszerűbb zenésze volt a Spotify alapján.

 

Csütörtök este 11 óra után több lövés érte egy lakóház előtt Stockholm déli részét. A kihívott mentők elsősegélyben részesítették, de a helyszínen életét vesztette.

 hirdetes_300x300  

 

A rendőrség gyilkosság miatt rendelt el körözést, két lehetséges elkövető kézre kerítésén dolgoznak. Az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra, de a svéd sajtó kiderítette, hogy Einár, azaz valódi nevén Nils Kurt Erik Einar Grönbergről van szó.

 

Einár zenéje leginkább a bűnözésről szólt, gyakran említve benne afegyvereket, drogokat. A helyi sajtó szerint a rapper jóban volt a fővárosi alvilággal, és pályatársaival is gyakran összetűzésbe keveredett.

 

Az Aftonbladet nevű svéd napilap szerint Eniar az utóbbi időben több halálos fenyegetést is kapott. A rapper 2019-ben tört be zenei világba Katten i trakten nevű számával, mely sokáig a slágerlisták élén tanyázott. Svédországban több díjat, elismerést kapott, beleértve a Grammyt is.

 

„Tudom, hogy sok fiatal számára sokat jelentett…Tragédia történt, kihunyt egy fiatal élet,”

 

nyilatkozta haláláról Stefan Löfven svéd miniszterelnök.

 

Svédországban az elmúlt években megnövekedett a bűncselekmények száma és teret nyert a szervezett bűnözés. Az összetűzések leginkább Stockholmban, Göteborgban és Malmöben jelentek meg.

Idén január 1. és október 15-e között a 10,3 milliós országban 273 lőfegyverrel történt bűncselekményt jegyeznek, melyek közül 40 végződött halállal. Tavaly 366 lőfegyverrel való visszaélés következtében 47 személy hunyt el.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!