Nyitókép: oilfieldafricareview.com

 

Legkevesebb 25 személy életét vesztette a nigériai Rivers államban történt pénteki robbanásban és az azt követő tűzvészben, jelentette helyi kormányzati forrásokra hivatkozva a Reuters.

 

„Nagyon sok az áldozat…25 holttestet számoltunk össze,“

 

jelentette Ifeanyi Omano helyi vezető.

 

 hirdetes_300x300  

„Egyelőre nem sikerült azonosítanunk őket,“

 

tette hozzá azzal, hogy az áldozatok között gyerekek is vannak. Omana és szemtanúk szerint a robbanás pénteken kora hajnalban történt. A rendőrség megerősítette a tragédiát, de az áldozatok számát nem tette közzé.

 

A helyi hatóságok szerint sok a halott, az áldozatokat még nem sikerült azonosítani. Kép forrása: oilfieldafricareview.com

 

Az ország ezen térségében egyáltalán nem ritkák az illegális olajfinomítók. A szegény lakosság haszonszerzés céljából ugyanis igyekszik feketén rákapcsolódni az olajvezetékekre. Az üzemanyag finomításának primitív módja viszont rendkívül veszélyes.

 

Nigéria a legnagyobb afrikai olajexportőr állam. Helyi számítások szerint az ország napi 200 ezer hordó olajat veszít illegális megcsapolásokkal, ami az össztermelés több, mint 10 százaléka. A feketézés ráadásul a környezetet is roppant módon szennyezi.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!