Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Friss hírek

Változások a Facebooknál: November 12-én kitiltanak az oldalról mindenkit, aki nem tesz eleget a védelmi felszólításnak

Aki felszólítást kap, annak legkésőbb november 12-ig be kell kapcsolnia a Facebook Protect funkciót a fiókjában

Nyitókép: Facebook

 

A fiókjuk biztonsági beállításainak fokozására hívja fel a Facebook azon felhasználók figyelmét, akik a részben vagy teljesen általuk kezelt Facebook-oldalak révén sok embert érhetnek el, számol be róla sok más portál mellett a HVG.

 

Az elmúlt napokban már többen kaptak értesítést azt követően, hogy a Facebook térségünkben is aktiválta a Facebook Protect nevű megoldását. Ennek lényege, hogy az üzeneteikkel tömegeket elérő emberek, akik ráadásul fokozottan ki vannak téve támadásoknak – így újságírók, politikusok, jogvédők stb. –, nagyobb biztonságban lehessenek, fiókjukkal ne élhessenek vissza mások.

 

Fontos: a Facbook a programba bevont oldalak minden kezelőjétől megköveteli, hogy átessen a biztonsági átvilágításon.

 

Aki érintett, az mostanában kap üzenetet a közösségi oldal üzemeltetőitől. Tapasztalataink szerint a Facebook két dolgot vizsgál: az illető személyes profiljának jelszava elég erős-e, illetve hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Ezt egyébként minden facebookozónak érdemes aktiválnia, tényleg csak pár perc az egész.

 

A Facebook ígéri, a Protect programba bevont felhasználói fiókoknál kiemelten figyeli a rosszindulatú belépési, támadási próbálkozásokat.

 

Többeket érinthet, hogy a Facebook Protectbe bevont oldalak esetében a Facebook minden kezelőtő elvárja, hogy valódi névvel legyen fent az oldalon. Ez a szabály természetesen – majdnem – minden felhasználóra igaz, ám a most szóban forgó oldalaknál fokozottan ellenőrzik is ezt.

 

A Facebook hangsúlyozza: aki felszólítást kap, annak legkésőbb november 12-ig be kell kapcsolnia a Facebook Protect funkciót a fiókjában. Aki ezt nem teszi meg, az attól a naptól kezdbe nem fog tudni hozzáférni a Facebookhoz mindaddig, amíg nem tesz eleget a felszólításnak.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket