Nyitókép: mindlifetv.com

 

Nevet változtat a Facebook, de nem a közösségi platform, hanem a mögötte álló társaság, amely az Instagram és a Whatsapp tulajdonosa is. Az új márkanév a META lesz. Ezt az alapító tulajdonos Mark Zuckerberg jelentette be mondván, hogy az új név jobban tükrözi a terveiket.

 

Azzal érvelt, hogy ez a név jobban kifejezi, kik is ők valójában, illetve mit remélnek felépíteni a jövőben. Úgyhogy örömmel jelenti be, hogy cégüket mostantól METÁnak hívják – mondta. Küldetésük nem változik, továbbra is azon dolgoznak, hogy összehozzák az embereket. Alkalmazásaikon, illetve azok brandjein szintén nem módosítanak. Ezután is azok lesznek, akik kiszolgálják technológiával az emberi közösségeket.

 

A brandváltást szakértők összefüggésbe hozzák a Facebook elmúlt évekbeli botrányaival. Legutóbb pár héttel ezelőtt vonta kérdőre Zuckerberget az amerikai törvényhozás. A cég egyik volt alkalmazottja ugyanis bizalmas dokumentumokat szivárogtatott ki, és azt állítja, hogy a cégvezetés a profit érdekében tudatosan kockáztatják a felhasználók biztonságát.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.