Nyitókép: Körkép.sk

 

Áprilisig van ideje mindenkinek, hogy beoltassa magát. Jelenleg 100 ezer olyan egészségügyben dolgozó alkalmazott van a briteknél, aki nincs beoltva.

 

Boris Johnson kormánya bejelentette, hogy az egészségügyi rendszerben dolgozó minden alkalmazott, akik kapcsolatban lépnek a paciensekkel, jövő év áprilisáig köteles lesz beoltatni magát a koronavírussal szemben.

 

Sajid Javid egészségügyi miniszter kedden elmondta, hogy az államilag finanszírozott Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) alkalmazottainak 90 százaléka már megkapta mindkét adag oltást. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy mintegy százezren maradtak olyanok, akik nincsenek beoltva.

 hirdetes_810x300  

 

A tárcavezető a brit parlament Alsóháza előtt úgy nyilatkozott, hogy a védőoltás a lakosság többsége számára nem kötelező, az egészségügyi dolgozóknak azonban „egyedi felelősségük van,“ mivel a koronavírussal szemben legveszélyeztetettebb személyekkel kerülnek kapcsolatba.

 

A kötelező beoltottság 2022. Április 1-től kezdődően lesz ellenőrizve, ami elég időt ad mindenki számára, hogy beoltassa magát mindkét adag vakcinával. Lesznek kivételek is azok számára, akik egészségügyi okok miatt nem kaphatnak oltást, vagy akik munkájuk során nem kerülnek kapcsolatba a polgárokkal.

 

A brit kormány már ma is előírja aCOvid-19 elleni oltást a nyugdíjasotthonok alkalmazottai számára. Ennek időpontja csütörtökön, november 11-én jár le. Az egészségügyi miniszter elmondta azt is, hogy e feltétel közzététele után a brit nyugdíjasotthonok oltatlan alkalmazottainak száma 88 ezerről 32 ezerre csökkent.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.